04/11/18 07:23
(http://regiona.bg/)

Благоевградчанин изригна: В КАТ Благоевград ни смятат за глупаци!

Благоевградчанинът  Венцислав Стефанов  реши да регистрира  новата си кола  и остана учуден от  високите цени на таксите в  КАТ.Според твърденията му най-скъпият банков трансфер е в КАТ-Благоевград.

Според закона за регистрация на МПС в България всеки заявил, че иска да получи регистрационни табели на вид превозно средство е длъжен да заплати сумата от 32,74 лева. В цената се включва 9 лв. – свидетелство за регистрация чл. 26, т.1, 2 лв. – чл. 26, т. 4 /заявление за регистрация/,  4 лв. – чл. 27, т. 2 /монтаж на рег. табела/ , 6 лв. – чл. 25, ал. 1 /техн. изправност/, 11,74 лв. – регистрационни номера.

Само че ако искате да платите с карта на пост терминал сумата е точно толкова, но ако е на каса в кеш сумата скача на 49.74 лева. Разлика скача на 17 лева.

„Банковите трансфери в  страната  вървят  от 1 до 3 лева, но 17 лева е направо ненормална цена. Разбираме, че искат да стимулират плащането с карти, било то дебитни или кредитни, но това е прекалено. Питах какво се случва защо е тази сума в разбивката на отделните услуги се слага банков трансфер и сумата става толкова. Било законово, май този закон е направен от неграмотници. Той е срещу хората в ущърб с обществото ни. От тези криворазбрани разбивки живеем от и на кредит. За мен отговора е смятат ни за глупаци, но СТИГА не трябва да търпим, искаме си държавата, искаме си спокойствието!“,изригна благоевградчанинът.

„Това се случва  на гише в КАТ Благоевград, най- скъпият банков трансфер е не повече от 5лв. Тук разликата е 17лв. Няма такава държава“!,добави още Венцислав.

 

Материалът Благоевградчанин изригна: В КАТ Благоевград ни смятат за глупаци! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване