04/11/18 10:29
(http://budnavarna.bg/)

Варненските браншовици са умерени оптимисти за летния туристически сезон

Очакванията на бранша във Варна за летния сезон са умерено оптимистични.

Това каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„Ранните записвания вървяха много добре, дори надвишаваха резервациите за същия период на миналата година, след като приключиха периодите за ранни записвания, което означава, че приключиха периодите за ценови намаления, като за някои хотели това бяха края на февруари, за други – краят на март. Вече се забелязва известно задържане на записванията“, добави той.

Професор Маринов подчерта, че конкуренцията на България сериозно се изостря.

„Следейки това, което се случва в Русия, започват полети към Египет, съответно Тунис присъства с доста интересни оферти, Турция, както всяка година. Турция спонсорира, съответно, чартърните полети към турските курорти, като за различните периоди – сезон, междинен сезон, дори и във висок сезон заплаща голяма част от стойността на горивото. Турция спонсорира също така и посещенията на круизни кораби, което означава, че се връща сериозно на пазара и при една такава конкуренция България не може да очаква, че ще постигне ръстове, каквито е постигнала през 2017 спрямо 2016 и най-вече 2016 спрямо 2015 година. Ако през 2018 успеем да запазим това, което сме постигнали миналата година и имаме мъничък ръст, разбира се, изпреварваща приходите спрямо този на нощувките и туристите – ще можем да отчетем успешен сезон. Засега индикациите говорят, че това ще се случи“, заяви Стоян Маринов.

Материалът Варненските браншовици са умерени оптимисти за летния туристически сезон е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване