04/11/18 11:50
(http://www.clubz.bg/)

Доналд Тръмп: Готви се Русия, умните ни ракети идват

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия по-рано днес, че ще предприеме мерки в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия.

Той отправи преупреждението си в туитър. Първоначално Тръмп заплаши, че американските ракети "ще пристигнат" в Сирия и ще спрат Башар ал-Асад, когото нарече "животно, убиващо с газ". 

"Русия обещава, че ще свали всички наши ракети, насочени към Сирия. Приготви се, Русия, хубавите ни, нови и "умни" ракети ще пристигнат! Не трябваше да си сътрудничите с "животно, убиващо с газ", което харесва да убива хора," каза президентът на САЩ.   

Във втори туийт той допълни:

"Вазимоотношенията ни с Русия са по-лоши от всякога, включително и по времето на Студената война. Няма причина за това. Руси има нужда от помощ с иконпомиката си, нещо което би могло да се постигне много лесно, трябва всички нации да работим заедно. Спрете войната?"
 

Неговото изявление в социалната платформа бе направено на фона на вчерашния коментар на руския посланик в Ливан, който заплаши, че Русия ще свали всяка една американска ракета и ще потопи всички кораби и подводници,  насочени към Сирия. 

Междувременно, стойността на рублата падна, след предупреждението на Тръмп в Туитър. Руската валута преживя още по-голям срив днес с 2,8%.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване