04/11/18 10:14
(http://budnavarna.bg/)

Екипите на пожарната във Варна са реагирали на над 800 произшествия през първото тримесечие на годината

Екипите на пожарната във Варна са реагирали на над 800 произшествия през първото тримесечие на годината.

Това каза комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН ) във Варна.

388 от тях са пожари, а останалите инциденти са свързани с аварийно- спасителни дейности по различни поводи заради влошена метеорологична обстановка и пътнотранспортни произшествия.

Данните спрямо същия период на миналата година са сходни, отбеляза комисар Тихомир Тотев.

По думите му няма рязка динамика в оперативната обстановка по линия на пожарната безопасност и защита на населението във Варненска област. Най- голям брой са пожарите, възникнали в жилищни сгради и в транспортни средства.

„Това потвърждава и статистиката за 10 години назад, която показва, че там, където законодателят не е предвидил контрол от страна на държавните органи за пожарна безопасност, ръстът на пожарите е константна величина“, допълни още комисар Тотев.

Материалът Екипите на пожарната във Варна са реагирали на над 800 произшествия през първото тримесечие на годината е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване