04/11/18 08:01
(http://regiona.bg/)

Какво се случва с банкомата на ДСК в Благоевград?

Нагли крадци разрушиха банкомат в центъра на Благоевград в опит да отмъкнат парите от него. Рано сутринта на мястото пристигнаха  полицаи от София, за да установят пораженията и щетите.

Хората, които искаха да изтеглят парите си от устройството бяха отпращани от служителите на реда, като им обясняваха да дойдат след час.

Пиарът на ДСК в столица  Камелия Величкова уточни, че няма сигнал за обир на банкомат на ДСК в Благоевград и не даде повече информация за  суматохата около терминалното устройство. Странна ситуация няма обир, а на мястото бяха 10 души полицаи от София с две коли, какво всъщност се случва, устройството не работи, хората са отпращани, възможно ли е малка повреда да вдигне на крак 10 души?

Припомняме на читателите на ИА Региона, че последните обири на банкомати бяха все на банка ДСК. При тях все още е старата система  на сигурност и устройствата се издърпват направо от земята.  Фрапантен случай бе обирът на банкомата в Бобошево, точно в центъра на града, без никой да чуе и види какво става.  Според справките от МВР  извършени  за обири по начини: високо-технологичен, инсталира се  тайно устройство на банкоматите, за да може да се  разкодира информацията от картите на клиентите, след това клонират тези карти и ги използват, за да източат парите.Извършени са опити за  за разбиване с чук, железен лост или какъвто и да е друг предмет. Силов метод на  задигане на банкомата измъкване от мястото, на което е монтиран, и натоварен на  тежката техника в превозно средство и т.н..

А тук в Благоевград запазиха тайна, явно е нов начин…

 

Материалът Какво се случва с банкомата на ДСК в Благоевград? е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване