04/11/18 20:44
(http://budnavarna.bg/)

Модернизират базата на филиала за спешна помощ в Девня

снимка: Будна Варна

Преустройство и модернизиране на етажа, където се помещава филиала за спешна медицинска помощ в Девня готви Министерството на здравеопазването. Това става от инвестиционното предложение представено пред Регионалната инспекция по околната среда и водите, научи BudnaVarna.bg.

Намерението е да се извърши преустройство на терена, където и в момента се помещева филиалът. Останалата част от сградата функционира като общинска многопрофилна болница. Имотът се намира в квартал „Река Девня“ на ул. „Петрича“ 10.

Още през март Общинският съвет на Девня даде съгласие част от първия етаж на зданието да бъде предоставен за бъзвъзмездно управление на здравното министерство за срок от 10 години. Става въпрос за 8 кабинета, коридор и тоалетна.

Инвестиционното предложение е във връзка с проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, който предвижда модернизиране, изграждане и ремонт не само на този филиал, а и на други спешни центрове и филиали в страната.

Материалът Модернизират базата на филиала за спешна помощ в Девня е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване