04/11/18 09:49
(http://www.clubz.bg/)

Правителството пак прати Бойко Коцев в Москва. Като банкер

Правителството одобри кандидатурата на Бойко Коцев за член на Управителния съвет (УС) на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) с мандат до пет години. Седалището на банката е в Москва. В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни.

Бойко Коцев е с богата биография. Той е син на Васил Коцев, който е бивш шеф на Първо главно управление на ДС, като е човекът, задържал се най-дълго на този пост. Бойко Коцев е завършил Московския държавен институт по международни отношения през 1980 г. През 1986 г. е учил в Британския институт за международно и сравнително право, а през 1995 г. Колежът за гражданска служба в Лондон. За последно той бе посланик на България в Русия. Преди това бе постоянен представител на България в ЕС. Коцев е и зам.-министър на вътрешните работи в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Бил е и ръководител на преговорния екип за присъединяване към НАТО в областта на сигурността. Награден е с Върховен офицер на Ордена за заслуги към Френската република, Върховен офицер на Ордена на Леополд Втори на Кралство Белгия, Върховен офицер на Ордена за заслуги на Кралство Норвегия

Международната банка за икономическо сътрудничество е основана през 1963 г. в Москва. Тя е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и банковия сектор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване