04/11/18 10:01
(http://regiona.bg/)

Успех за ученички от Езикова гимназия в Благоевград, заминават за Англия, след като…

Ученички от Езикова гимназия „Акад.Людмил Стоянов“ се представиха отлично и спечелиха финалния кръг на националната викторина на английски език „Образование на бъдещето“ за 2017-2018 учебна година.

В надпреварата се включиха Христина Цонкова от 10 а клас, Инна Хайтова, Мария Таушанова и Сабел Башева от 10 б клас
Наградата за националните шампионки е безплатен подготвителен лагер за международнопризнатия изпит по английски- IELTS, с продължителност от 2 седмици в Англия през лятото.

Момичетата представиха отлично училището си след успешното преминаване на едно от шестте регионални състезания в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, София и Хасково и се срещнаха с останалите регионални победители на финала на викторината.

Надпреварата е единственото по рода си кариерно състезание на английски език за гимназисти, което дава възможност на млади хора от цялата страна да се срещнат помежду си, да премерят знанията си по езика, да научат повече за водещи образователни системи, университети, специалности и професии и да развият ценни презентационни умения.

Това беше и 15-тото годишно издание на викторината, организирана от „Дарби“ с генералното спонсорство на Британски съвет България, което се реализира отново с подкрепата на Националния дворец на децата и Американския университет в България.

 

Материалът Успех за ученички от Езикова гимназия в Благоевград, заминават за Англия, след като… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване