04/12/18 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество

 Бившият ни посланик Бойко Коцев влиза в ръководството на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС). Неговата кандидатура бе одобрена по време на заседанието на кабинета. Така дипломатът става член на Управителния съвет на банката мандат от пет години.

Като представител на България в трезора той трябва да участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни. В мотивите си от правителството посочват, че Коцев е с богата дипломатическа биография и има широка експертиза и професионално признание в областта на международните отношения. От кабинета изтъкват още, че в момента МБИС е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие. Тя на свой ред в работата си обръща внимание на проекти в такива сфери, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на страните – членки, каквито са България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. За България приоритетно е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и банковия сектор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване