04/12/18 23:32
(http://budnavarna.bg/)

„Делфините“ даряват микробус в помощ на децата с увреждания от Дневен център „Св. Йоан Златоуст“-Варна

Младежката доброволческа организация „PTPI – Делфините“ ще дари микробус на стойност 23 000 лева на Дневен център „Св. Йоан Златоуст“-Варна. Дарението им има за предназначение да помогне на децата с множество увреждания от Дневния център да бъдат по-мобилни, за да могат да посещават повече мероприятия в града.

Това съобщиха за BudnaVarna.bg от доброволческата организация. Микробусът ще бъде дарен на 16 април, от 14:30 часа.

Рекордната сума бе събрана благодарение на традиционната коледна благотворителна кампания на „Делфините“. В продължение на два месеца младежите изработваха собственоръчно картички, които след това продаваха седмицата преди Коледните празници. Стотици доброволци се присъединиха към инициативата на „Делфините“, проведена за 11-та поредна година, благодарение на платформата „TimeHeroes“ и им изпратиха картички от различни краища на страната. Освен тях се включиха и чужденци от Фондация „Деца на Балканите“.

Тази година „Делфините“ имаха две каузи. Предстои дарението за Дневен център „Св. Йоан Златоуст“, а За Дневен център „Слънчевата къща“ доброволците закупиха пациентски лифтер, който ще служи за повдигане на пациентите в изправено положение и обратно с цел облекчение на персонала, както и материали и компоненти за прилагане на трудови умения.

За повече информация за инициативите на „PTPI – Делфините“ можете да научите на фейсбук страницата им – PTPI The Dolphins Varna.

Материалът „Делфините“ даряват микробус в помощ на децата с увреждания от Дневен център „Св. Йоан Златоуст“-Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване