04/12/18 07:59
(http://budnavarna.bg/)

Над 40 000 лалета красят Морската градина до Гергьовден

Над 40 000 лалета в Морската градина и тази пролет ще радват варненци и гостите на града. Пищни пъстроцветни килими от цветя вече се извиват по цялата Алея на възрожденците към Пантеона, над амфитеатралната площадка и около Морското казино. Богат асортимент от теменужки също допълва шарените багри, които примамват все повече минувачите за снимки, научи BudnaVarna.bg.

„Почти всички лалета, които сме засадили вече са нацъфтели. Може би има 20-30 процента още неразпъпили се“, обясни шефът на Общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“ – Стоян Аргиров. По думите му пролетните цветя ще ни радват до около Гергьовден. След това се очаква да започне активното разцветяване за лятото.

От фирмата, която отговаря за поддръжката на Морската градина, вече са измислили и новите фигури за представителната алея от Летния театър до Пантеона. Това лято тя пак ще е с нова форма, но със сигурност и този път в нея ще присъстват бурно цъфтящи цветя, които да образуват шарени килими. Тагетиси и бегонии ще са част от видовете, които ще радват с красотата и изобилието си разхождащите се в Приморския парк в месеците на активния туристически сезон.

По думите на Стоян Аргиров през пролетта ще продължи и санитарната резитба на дървета в Морската. Този тип дейности се извършват почти през цялата година и на практика не са спирали, обясни още шефът на общинското звено.

Материалът Над 40 000 лалета красят Морската градина до Гергьовден е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване