04/13/18 04:55
(http://www.clubz.bg/)

Зов за протест "Путин не ни е цар" (ВИДЕО)

"Путин не ни е цар" - под този лозунг опозиционният лидер Алексей Навални свиква общонационален протест на 5 май. Два дена по-късно се очаква официалната церемония по встъпването в длъжност за поредния шестгодишен мандат на президента Владимир Путин.

"Путин смята, че на последните избори е получил "царски правомощия" и има намерение да управлява Русия като частна собственост и в интерес на своите и на хората от най-близкия си кръг интереси", коментира Навални. 

Опозиционният лидер призовава милионите руснаци, които не са гласували за Путин или изобщо не са участвали в изборите, да излязат на улицата в своите градове и да протестират срещу "корупцията, установяването на монархия, неравенството, цензурата и беззаконието". И така техният глас да бъде чут и взет под внимание.

Навални съобщава, че още тези дни ще подаде в кметството на Москва молба за провеждането на митинга. 

"Традиционно ще искаме шествието и митингът да бъдат на ул. "Тверская", пише в блога си Навални.

Путин спечели с рекордните 76,66 процента от гласовете президентските избори на 18 март т.г. Това е неговият четвърти мандат като държавен глава. Владимир Владимирович управлява неизменно Русия от 2000-та година, като за един мандат бе и премиер, за да бъде спазена формално конституцията на страната. Още отсега се говори, че е възможно основният закон да бъде променен и Путин да може да бъде преизбран и след края на сегашния му престой в Кремъл.

 

Публикувана на 04/13/18 04:55 http://clubz.bg/66598-zov_za_protest_putin_ne_ni_e_car_video

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване