04/13/18 16:29
(http://offnews.bg)

Лавров: Имаме неопровержими доказателства, че химическата атака в Сирия е постановка

Москва има неопровержими доказателства, че предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума е постановка. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

По думите му връзка с постановката имат спецслужбите на една държава, "която сега се тика в първите редици на русофобската кампания". 

Лавров подчерта, че за Сирия е заминала мисия от експерти от Организацията за забрана на химическото оръжие. 

"Тя трябва да пристигне в Дамаск утре сутринта и ние разчитаме, че тя незабавно ще замине за Дума, където нашите специалисти, които обследваха мястото, не отриха никакво потвърждение за нападение с химическо оръжие, хлор или каквото и да е друго", допълни той. 

Той изрази надежда, че Западът няма да предприеме нищо "авантюристично" в Сирия, подобно на случилото се в Либия и Ирак. 

"Сега, надявам се, никой няма да се реши на такава авантюра. Но така или иначе, дори най-незначителните ексцесии ще доведат до нови вълни мигранти към Европа", заяви министърът. 

Освен това по думите му нестабилната ситуация в Сирия може да доведе до много други "прояви", които съвсем не са нужни нито на Русия, нито на Европа. 

На тях може да се радват само тези, които "са защитени от океан и разчитат на удължаване на процеса на възстановяване на региона, за да продължат своите геополитически проекти там", каза още Лавров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване