04/13/18 13:27
(http://regiona.bg/)

Нетрадиционно: Бивша училищна директорка твори красиви шалове и туники…

Бившата училищна директорка Елка Миленкова изложи своята колекция от плъстени шалове от вълна и естествена коприна в Арт салона на Радио Благоевград .Шаловете са изработени от нея самата. Това е нейно хоби от около три години, по думите й малко хора в България изработват по стара традиция плъстени шалове.

Един от митивите й да направи изложбата е да запали и други хора по това изкуство, готова е да предаде знания и умения на всички желаещи да се занимават с плъстене.

Елка Миленкова е бивша учителка и директор на училища в Благоевград, сега е пенсионерка и използва времето си за създаване на красиви шалове, туники, елеци. Друго нейно хоби са цветята, които отглежда в любимата си градина, вдъхновението си от красотата на природата претворява в цветните градини по нейните шалове.

Откриването на изложбата, която ще остане само два дни в Арт салона на Радио Благоевград, събра много приятели на Елка Миленкова, членове на Клуба на естететите на Радио Благоевград, които останаха възхитени от нетрадиционната експозиция. Оксана Данаилова бе първата, която прояви интерес към евентуален мастер клас по плъстене на вълна, ако Елка Миленкова организира такъв.

 

Материалът Нетрадиционно: Бивша училищна директорка твори красиви шалове и туники… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване