04/13/18 08:07
(transmedia.bg)

Управляващите искат връщане на пушенето в обособени помещения

Една от управляващите партии – „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) на вицепремиера Валери Симеонов ще предложи законопроект с който да се отмени забраната за пушене в затворени помещения. Това ще стнае чрез промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения.

Това обяви в ефира на БНТ Симеонов, като добави, че не разбира смисъла да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене, който не се спазва. „Законът за тютюнопушенето трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Ако искаме да съдействаме на бизнеса, каквато е целта на НФСБ, в туристическите обекти трябва да има възможност тези хора да пушат и да не си гонят клиентите“, каза Симеонов.

Симеонов не коментира дали това предложение е обсъдено с останалите коалиционни партньори в управлението.

Темата за забраната за пушене на обществени места редовно се възобновява. Последният опит за отмяна на забранителния режим за пушене в заведения беше направен през 2014 г.  Тогава депутати от управляващата по това време коалиция от БСП, ДПС  и „Атака“ пробваха да прокарат два законопроекта, с които да се разреши пушенето в заведения. В крайна сметка Народното събрание отхвърли и двата предложени законопроекта.

Снимка: „Дневник“

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване