04/16/18 05:47
(http://www.klassa.bg/)

200 хил. се спуснаха по пистите ни тази зима

 Около 200 хил. туристи са се спуснали по пистите ни със ски и сноуборд тази зима, а общият брой туристи посетили страната ни от декември до март е 1,2 млн. Поради тази причина експертите оценяват сезона в Банско, Боровец, Пампорово и Витоша като успешен.

Заради топлото време до средата на месец февруари и липсата на сняг, много от заявените почивки от чужденци са били отменени, а това е спад с близо 30%, предаде БНТ.

По ски пистите на Банско тази година са карали половината от тези общо 200 хил. туристи, избрали България за зимен туризъм. От кметството в Банско отбелязват 15% ръст на гостите. Вчера пък бе последният ден от зимния ски сезон за 2018 година в Банско. В периода от 24 април до 28 май лифтът ще работи в двете посоки всеки делничен ден, сутрин от 8 часа нагоре, а следобед от 16 часа надолу, а от 1 юни до 25 септември всеки ден от седмицата в двете посоки от 8 до 16 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване