04/16/18 09:51
(http://budnavarna.bg/)

Локално замърсяване на водопроводна система е регистрирано във Варненско

Локално замърсяване на селищната водопроводна система и/или на водоема е регистрирано в с. Ново Оряхово.

Това сочи мониторинга на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна за качеството на питейната вода подавана на населението в областта за периода от 15 до 30 март.

В зона за водоснабдяване „Деривация „Китка – Варна“ и отклонение „Камчийски пясъци“ е отчетено отклонение по показател колиформи. Във връзка с установените отклонения по микробиологични показатели са издадени 5 предписания до ръководителите на ЕТР при ВиК-Варна ООД за проучване на причините, предприемане на мерки за саниране на съоръженията и провеждане на учестен мониторинг до получаване на стандартен резултат.

Във връзка с трайни превишения на максималните стойности на нитрати в питейните води на населените места Доброглед и Кичево са дадени препоръки. При анализа на острата заразна заболеваемост не се установяват чревни заболявания, предавани по воден път.

Материалът Локално замърсяване на водопроводна система е регистрирано във Варненско е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване