04/16/18 14:01
(http://budnavarna.bg/)

Монтират знаците за синята зона

Част от знаците, които ще обозначават зоните за паркиране в синята зона във Варна и условията, при които ще става престоят, вече са монтирани.

Управителят на предприятието „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов заяви, че с кърпенето на дупките в малките улички ще започне и полагането на хоризонталната маркировка. В какъв срок обаче ще бъдат приключени всички дейности на този етап не е ясно. Времето, за което ще бъде реализирана работата по разчертаването на паркоместата, зависи от метеорологичните условия, както и от това кога ще завършат по-големите пътни ремонти в централната част, като този на бул. „Приморски“.

Очакванията са синята зона да бъде факт през месец май. В началото ще има гратисен период, в който няма да бъдат слагани скоби на паркираните правилно автомобили, за които не е заплатена такса. Служители на предприятието ще обясняват на водачите условията и ще раздават брошури, в които ще бъде описана подробно цялата процедура. Листовки се подготвят и за живущите в обхвата на синята зона. Иванов е категоричен, че компромис с неправилно паркиралите няма да бъде правен и те ще бъдат глобявани още от самото начало.

Заявяването на абонаменти и получаването на разрешителни от живущи в района на синята зона ще стане на следващ етап в офиса на предприятието, който в момента е затворен. Възможност за подаване на документи ще има и през сайта на „Общински паркинги и синя зона“.

„Живущи получават разрешение за паркиране в конкретна подзона, което не им гарантира конкретно паркомясто. Поради тази причина няма как да свършат разрешенията. Който отговаря на условията, ще получи такова разрешение. Няма нужда толкова да се бърза, да се създава паника и да се образуват опашки.“, коментира Иванов.

източник: Морето.нет

Материалът Монтират знаците за синята зона е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Публикувана на 04/16/18 14:01 http://budnavarna.bg/32955-montirat-znatsite-za-sinyata-zona/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване