04/16/18 12:16
(transmedia.bg)

Радев не изключва възможността да създаде партия

Ако разочарованието на хората от политическото статукво продължи да расте, ще бъдем свидетели на създаването на нови партии, каза президентът Румен Радев пред студенти в УНСС в отговор на въпрос дали планира създаване на собствен политически проект.

Държавният глава откри Младежки икономически форум в УНСС и изнесе лекция на тема „Икономическите и външнополитически предизвикателства пред страната ни“.

„Президентът е президент на всички българи и той не може да създава политически партии. Но, ако разочарованието на хората от политическото статукво продължи да расте, ще бъдем свидетели на създаването на нови партии. И аз ще разбера българските граждани“, отговори Радев на студентски въпрос как смята да реализира бъдещите идеи и смята ли да създаде политическа партия.

В лекцията си държавният глава разви тезата за огромната непрозрачност във всички сфери и за нуждата от връщане на доверието към държавността.

„Успехът на всяка една политика се измерва с ползите, които тя носи за обществото“, посочи той. В критичен дух държавният глава призова към защита на обществения интерес във всички сфери.

 

Още от лекцията на президента Радев:

„България в момента прилича на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем какво – защото е тъмно. Някакви хора носят строителен материал и се връщат за нов, а в това време други го крадат, защото е тъмно. Някакви хора ръководят строежа, размахват карти и чертежи, но други хора от тъмното всъщност управляват тях. Някакви хора строят стена, или да речем ограда, но е толкова рехава и нестабилна, че трябва да започнат да я ремонтират, преди да е приключена, защото е тъмно. Други хора строят пътища и магистрали, но нещо бъркат пропорциите и след тях остават дупки, защото е тъмно. Не се знае реалната стойност на обекта и какво и на кого се плаща, защото е тъмно. Медиите не казват истината, защото не могат да я видят в тъмното или защото не искат да я видят, тъй като е тъмно. Но едно е ясно – малкото останали инвеститори напускат площадката и търсят друга, по-светла. Крайно време е да включим прожекторите.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване