04/16/18 09:19
(http://www.clubz.bg/)

Радев отива при Путин на 21-22 май

Президентът Румен Радев отива при Путин, обяви самият държавен глава днес след лекция пред студенти в УНСС. Посещението е насрочено за 21-22 май.

"В момента България прилича на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно."

Така Радев описа състоянието в България при откриването на Младежкия икономическия форум 2018 в УНСС.

Преди това той посочи, че държавата не е способна и с достатъчно воля, за да защити обществения интерес, както и че е важно да знаем какви цели си поставяме.

"Аз не съм икономист и изобщо не смея да давам съвети или рецепти как да постигнем целите си, как да разгърнем механизма, но си мисля, че думите на един велик писател, философ и хуманист ще бъдат особено актуални за строителите на съвременна и бъдеща България: "Licht, mehr licht“  

Радев запита дали има немски възпитаници в залата и след потвърждение попита дали знаят чии са тези думи.

Отговор нямаше половин минута и президентът продължи:

"Това са думи на Йохан Волфганг Гьоте – „Светлина, повече светлина“.

Мълчанието на студентите е разбираемо - това е грешен, романтизиран вариант на последните думи на Гьоте. Всъщност той казва просто - "Можеш ли да отвориш щорите, за да влезе повече светлина".

Държавният глава продължи метафората си за" тъмната строителна площадка" така:

"Някакви хора носят строителен материал и се връщат за нов, а в това време други хора го крадат. Някакви хора ръководят строежа, размахват карти и чертежи, но други хора от тъмното всъщност управляват тях. Някакви хора строят стена – да речем ограда, но е толкова рехава и нестабилна, че трябва да започват да я ремонтират преди да е приключена, защото е тъмно. Други хора строят пътища и магистрали, но нещо бъркат пропорциите и след тях остават дупки, защото е тъмно. Не се знае реалната стойност на обекта и какво и на кого се плаща, защото е тъмно. Медиите не казват истината, защото не могат да я видят в тъмното или защото не искат да я видят, тъй като е тъмно. Но едно е ясно – малкото останали инвеститори напускат площадката и търсят друга, по-светла. Крайно време е да включим прожекторите."

Публикувана на 04/16/18 09:19 http://clubz.bg/66704-radev_otiva_pri_putin_na_21_22_maj

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване