04/17/18 14:09
(http://budnavarna.bg/)

Вдигат три нови обекта в зоната за отдих край Морска гара

снимка: Будна Варна

Работа по вдигането на три нови конструкции в зоната за отдих край Морска гара тече от дни.

За момента не е ясно предназначението на новите обекти. Възможно е да се превърнат в заведения по подобие на съседните до тях.

Подобряването облика на зоната край 1 и 2 кейови места, както и прилежащите територии, е непрекъснат процес от мащабното й обновяване през 2016-та година. Тогава пространството бе реновирано, а върху огромната площ се разположиха пейки, чешмички, свежи каскадни цветарници, палмови дръвчета в саксии, исторически фотопана, декоративни котви и кошчета за боклук. Заработи и паркинг с над 400 места.

От началото на този месец най-сетне започна и работата по реконструкцията на пътя край Вълнолома, както и подмяна на старата бетонна ограда покрай зоната за отдих.

Лятото на 2017-та ветроходната яхта „Булкон Стар“ бе превърната в музеен експонат. Възвърналият блясъка си 11,5-метров еднотонник е поставен на фундамент близо до Басейн „Приморски“. Плавателният съд, който е закупен от ФРГ, е печелил световен шампионат през 1979 г. На 30 юни 1986 г. пък българската яхта пресича финалната линия на трансатлантическото състезание за двучленни екипажи като победителка в своя пети клас и 13-та в общото класиране.

В края на миналата година ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД заяви, че са предприети всички необходими действия за отваряне за автомобили на лекотоварния портал на пристанището срещу Морска администрация. Целта е от началото на лятото новата организация на движението, както и възможността за влизане, излизане и паркиране в порта, да бъде факт. Вече е внесен изготвеният проект за разглеждане и одобрение от Община Варна и КАТ. Нововъведението ще осигури още паркоместа за посетители на зоната за отдих до Морска гара.

източник: Морето.нет

Материалът Вдигат три нови обекта в зоната за отдих край Морска гара е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване