04/17/18 13:54
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Благоевградчанин попита Нинова: Какво се случва с Цигарената фабрика в Благоевград , ето нейния отговор…

Благоевградчанинът Николай Крайков зададе интересен въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, дали знае какво става с Благоевград БТ.  Крайков обясни, че след Нова година 350 човека са напуснали доброволно предприятието. В момента са назначени  30 млади момчета  във фабриката, които са на заплата 500 лева и вършат работа за 300 души, експлотация  пълна, работят на хиляди места. От старите работници са останали около 200 души.Изгониха брутално жените.Тази промишленост загина. Отделно от това никой не го интересува, че на пазара изчезнаха българските марки цигари.

„Г-жо Нинова тази промишленост загива. Стачкуваха хората в София, след един месец 350 човека изчезнаха. Поинтересувайте се какво става. Марките се изнасят в Румъния, а там вече се закриват и се правят други. Наши марки вече няма да има. Вместо да се откриват нови производства, това производство си отиде. Тютюнопроизводството отиде, сега и цигареното производство отива. Не знам какво ще направите, щом е частно, никой не се интересува“, допълни още Крайков.

От своя страна Нинова отговори, че към момента не е запозната какво се случва в Булгартабак Благоевград.

„През целия си съзнателен политически живот съм  се  борила за сектор „Тютюнопроизводство“.Единствените ми въпроси преди малко към колегите от смесените райони бяха : „Какво става с тютюна, колко не е платен? “ и т. н. Твърдението, че сме извадили тютюнопроизводството от стратегически сектор, е невярно. Смятам, че тютюнопроизводството е ключов сектор за България.

Не сте прав, щом е частно, че никой не се интересува. Има Агенция за приватизационен и следприватизационен контрол, където се следи дали се изпълняват договорите. Не съм се интересувала, обръщате ми внимание, поемам случая, за да събера информация. Депутатите също искам да се включат. Питаме и ще ви кажем какво се случва“, отговори му Нинова.


Материалът /Видео/ Благоевградчанин попита Нинова: Какво се случва с Цигарената фабрика в Благоевград , ето нейния отговор… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване