04/20/18 09:47
(http://regiona.bg/)

/Аудио/ Шок! РЗИ остави децата без вода в детските градини в Благоевград

Родителите на малчугани вече не могат да внасят шишета с вода в детските градини в Благоевград. Забраната е в сила от няколко дни.Налага се децата да пият чешмяна вода… Голяма част от родителите обаче скочиха срещу забраната, тъй като децата им са свикнали да пият минерална вода.

„ Какви са тези забрани!? Не мога да приема, че детето ми трябва да пие чешмяна вода в детската градина. От както се е родило то пие трапезна вода… , която я има на пазара и не е скъпа. Лекарят на моето дете ме е посъветвал да давам тази вода. Вярно, трябва да купувам всеки ден, но това е здравето на детето. В детската градина ни забраниха да носим шишета, добре, а каква е гаранцията, че няма да пият няколко деца от една чаша и то от чешмата. Като плъзнат болести и зарази кой ще е виновен тогава!?“, възмущава се майката Мария Ангелова.

Потърсена за коментар директорката на ЦДГ №1 „Ведрица“ в Благоевград Антоанета Григорова обясни, че не позволяват да се внасят шишета с вода и в тяхното детско заведение.

„Имаме предписание от РЗИ да не се внася вода и ние сме длъжни да го изпълним. Предписанието е въз основа на писмо от Министерството на образованието и Министерство на здравеопазването. Не може да се носи вода от вън, тъй като по наредбата, водата е храна, а всяка храна, която влиза в детската градина, трябва да има документ. Ние сега спазваме наредбата. Опитахме няколко варианта, но не се получиха.
В момента наливаме в кани водичка, която да престоява , които родители искат даваме директно от чешмата. Ние сме длъжни да изпълваме наредбата“,коментира Антоанета Григорова.

Директорът на РЗИ Благоевград Калоян Калоянов не беше открит за коментар.

Материалът /Аудио/ Шок! РЗИ остави децата без вода в детските градини в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване