04/20/18 11:30
(http://regiona.bg/)

Завоюван успех! Ансамбъл „Веселие“ на Калина и Любомир Марянски грабна голямата награда от фестивала „Млади таланти“

Ансамбъл „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски от Симитли спечели голямата награда на фестивала „Млади таланти“.
Фестивалът се провежда за десета поредна година в София в него взимат участие танцови и фолклорни състави от цялата страна.
Тази година голямата награда на фестивала се присъди на ФТА „Веселие“ за двете групи до 14 години и до 18 години.

В ансамбъл „Веселие“ танцуват над 150 деца и младежи, разделени в пет възрастови групи. За кратко време ансамбъла се превърна в своеобразна школа на духа, където танцьорите влизат в досег с богатия свят на фолклора и танцовото изкуство и допринасят за културното богатство на Община Симитли, региона и страната, където ансамбъла участва в редица фестивали, конкурси, концерти.

През годините, които съществува повече от 1000 деца са минали през школата на ансамбъла. Със своите изпълнения и магията на българските ритми танцьорите от Ансамбъл „Веселие“ са покорили публиката не само в България, но и в Гърция, Турция, Унгария, Македония, Франция, Италия, Испания, Сърбия, Румъния, Хърватска, Украйна, Босна и Херцеговина, където ансамбълът е печелил много отличия и престижни награди.
Горд от постиженията Л. Марянски поздрави всички свои възпитаници, като написа в социалната мрежа: „Честито на всички танцьори , които взеха участие във фестивала! Честито на всички от нашето голямо семейство- „Веселие“!

 

Материалът Завоюван успех! Ансамбъл „Веселие“ на Калина и Любомир Марянски грабна голямата награда от фестивала „Млади таланти“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване