04/21/18 13:50
(http://regiona.bg/)

Лидерът на КТ „Подкрепа” в Благоевград Димитър Марчев се наслади на празника на лалетата в Истанбул

Областният лидер на КТ „Подкрепа” в Благоевград Димитър Марчев се наслади на красотата на цветните алеи в Истанбул през уикенда. Той съчета тридневното си пътуване с годишния фестивал на лалетата в хилядолетния град.

„Фестивалът на лалетата в Истанбул! Счита се, че холандците са внесли през 16 век лалетата от Турция и са достигнали днешното ниво в отглеждането им!“, уточни Марчев. Той обича да пътешества и е посетил много страни.

„Знам, че лалето е традиционният символ на града, и затова реших тази година да съчетая екскурзията с този празник, който се провежда неотменно всеки април”, коментира синдикалистът.

Марчев разясни, че лалетата са засадени в различни фигури по паркове и улици и разнообразието от цветове прави гледката неописуема.

 

 

Материалът Лидерът на КТ „Подкрепа” в Благоевград Димитър Марчев се наслади на празника на лалетата в Истанбул е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване