04/21/18 06:59
(http://regiona.bg/)

Неврокопският митрополит Серафим освети хляба на празника „За хляба наш…“ в Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично” благословиха хляба на участниците в XХ Национален ученически празник „За хляба наш…”.

Празникът продължи с рецепти, танци и песни. Разгледани бяха всички произведения на участниците- макети, произведения, рисунки.

XХ Национален ученически празник „За хляба наш…” е част от културната програма на Община Благоевград за 2018 година, част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката и е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет. Празникът е подкрепен от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и Регионален съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

Тази година в националния конкурс „За хляба наш…” участие взеха възпитаници и представители на учебни заведения от цялата страна. Целта на Националният ученически празник „За хляба наш….” е да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи. Идеята е и да се повиши интересът на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.

dav

 

Материалът Неврокопският митрополит Серафим освети хляба на празника „За хляба наш…“ в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване