04/21/18 08:16
(http://regiona.bg/)

Чухте ли!? Председателят на „Традиция“ Дончо Ангелов стреля с пистолет в Благоевград

В „Роден дом на Георги Измирлиев-Македончето“ се проведе тържество, посветено на 167 години от рождението на един от апостолите на Априлската епопея от 1876 г. – Георги Измирлиев.
Празничната програма започна с чудесните изпълнения на Хор за автентично и народно пеене към ансамбъл „Пиринска китка” при Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и продължи с атрактивна възстановка на ученици от ІІІ „б“ кл. при V СУ „Георги Измирлиев“.
„Актьорите“, облечени в български народни носии, пренесоха присъстващите в духа на далечната 1851 г., когато на 21 април се ражда Георги – бъдещият помощник-апостол и военен инструктор на
І-ви Търновски революционен окръг. Ученици от същия клас представиха поетичен рецитал за живота и дейността на Георги Измирлиев.

Д-р Кирил Алексиев, уредник в музея и член на Регионален клуб „Традиция“, разказа интересни подробности, свързани с дейността на патриотичното дружество, както и за костюмите на присъстващите членове на дружеството. Председателят на „Традиция“ – Дончо Ангелов, направи нагледна демонстрация по боравене с хладно и огнестрелно оръжие от епохата на Априлското въстание и Руско-турската война.

В края на програмата уредничката в музея Елена Чалгънова, изказа благодарност на всички участници и присъстващи: На Майор Пламен Велев – заместник началник на Военно окръжие – Благоевград; на учениците от от ІІІ „б“ клас при V СУ „Георги Измирлиев“ с учители г-жа Симитчийска и г-жа Стойчева; на учениците от ІІІ кл. при ІІ ОУ „Димитър Благоев“ с класен учител г-жа Стоилова; на учениците от ІІІ „в“ кл. при СОУИЧЕ „Климент Охридски“ с учител г-жа Георгиева; на учениците от ІІІ и ІV кл. при ІІІ ОУ „Димитър Талев“ с учител г-жа Борисова.

Материалът Чухте ли!? Председателят на „Традиция“ Дончо Ангелов стреля с пистолет в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване