04/22/18 12:16
(http://regiona.bg/)

Предсрочно: Пускат Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Кресна до Сандански през октомври

През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна. В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ „Струма“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на среща във Вършец.През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна.
Лот 3.3 на автомагистрала „Струма“ обхваща отсечката от гр. Кресна, км 397+000 по идеен проект, до км 420+624, при който се включва в изградения вече Лот 4, съобщи канал 3.
Общата дължина е около 23,6 км, със стандартния магистрален габарит А29. В по-голямата си част трасето на автомагистралата се развива успоредно на река Струма и сега съществуващия път Е-79, който изцяло ще се запази.
Ще има два пътни възела – при с. Струмяни и при гр. Сандански. В участъка има 11 големи съоръжения, четири площадки за отдих, няколко пресичания на местни и селскостопански пътища, както и множество пресичания на инженерни мрежи и комуникации. Предвидени са 9 бр. мостови съоръжения с обща дължина от около 980 м, 2 бр. пътни възли, бетонови и стоманобетонови подпорни стени, надлези и подлези.

 

Материалът Предсрочно: Пускат Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Кресна до Сандански през октомври е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване