04/24/18 14:16
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Трайно безработни стават портиери и озеленители по програма в Пиринско

121 души трайно безработни лица от Благоевград ще могат да започната работа за шест месеца като портиери, хигиенисти и озеленители към областната управа и общинската администрация. Това съобщи шефката на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска на пресконференция днес .
Програмата стартира от 1 юни и е за срок от шест месеца, като заетите ще получават минималната работна заплата.
Проектът е част от Регионалната програма по заетостта на област Благоевград. Безработните ще работят в сферата на благоустройство на населеното място, поддържане на пътната мрежа, улични платна и пътища, саниране на обекти и други., както и поддържане на бордюри от затревяване, отпадъци, наноси както и почистване на канавки.

Друга дейност е поддържане на, паркови пространства, зелени площи и гробищни паркове, озеленяване и напоителни канали.
Заетите лица ще хигиенизират и поддържат реда около обектите.

Ще има безработни, които ще са ангажирани с опазването на селскостопанско имущество, полски земи и общински землища, както и назначени на длъжност като портиери.

Програмата, която стартира има за цел да осигури заетост на лица от уязвимите целеви групи. Предимство ще дава на безработни младежи до 29 години , на младежи до 25 , които нито се обучават, нито са заети с някаква работа. Целева група са безработни лица над 50-годишна възраст, които много трудно си намират работа, както и неработещи без професионална квалификация и с основно образование, както и на лицата с трайни увреждания.

Материалът /Видео/ Трайно безработни стават портиери и озеленители по програма в Пиринско е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване