04/24/18 12:44
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Шефката на Инспекцията по труда в Благоевград: Заради агресивно поведение, Андон Балтаджиев отива на прокурор

Инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград са станали жертва на агресивно поведение от страна на проверявано лице, представило се като Андон Балтаджиев. Това се случило на 30 март,тази година в Гоце Делчев. Служителите на инспекцията са изпълнявали служебните си задължения, съобщи днес на пресконференция шефката на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска
А. Балтаджиев не е допуснал проверяващите да извършат проверка на строителен обект, на който са работили около 10 човека. От 30 март до 16 април са правени проверки на фирмата, която се занимава със строителството на автосервиз в Гоце Делчев.

„Оказва се, че Андон Балтаджиев няма нищо общо,нито със строителния обект, нито с фирмата извършваща дейността.Както от Инспекцията така и лично от служителите въпросното лице е дадено на прокурор заради грубото отношение. За този обект са извадени разрешителни от община Гоце Делчев за строителство на автосервиз и офиси. Твърденията на лицето, че това е частен обект и той там си бърка бетон се оказаха неоснователни“, коментира Симитчийска.

Възложител на обекта и юридическо лице, според документите, се оказаха едно и също лице. Следователно всички работещи на обекта трябва да имат трудови договори. В момента на проверката на обекта са били около 10 души, които веднага са изгонени.

На седем души от тях са пуснати договори от 12 април, т.е. дни след проверката. На фирмата са направени актове за различни нарушения, които са на стойност от 1500 лева до 15000 лева“, допълни още Симитчийска.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу А. Балтаджиев, предстои съдебен процес.

Материалът /Видео/ Шефката на Инспекцията по труда в Благоевград: Заради агресивно поведение, Андон Балтаджиев отива на прокурор е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване