04/24/18 06:21
(http://www.klassa.bg/)

Включват Свищов към платформата iLoveBulgaria

 Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ще подпомогне популяризирането на общината като туристическа дестинация. Платформата предоставя информация както за забележителностите на държавата, така и информация за предложенията на бизнесите, свързани с туризма, културата и историята. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с кмета на крайдунавския град Генчо Генчев.

Похвално е, че общината е част от онлайн регистъра на туристическите атракции, който се намира на сайта на Министерството на туризма. Това помага за привличане на повече посетители на района и неговите интересни обекти, заяви Ангелкова.

По думите й градът има потенциал в туризма, който тепърва ще разгръща. С крепостта Калето и къщата музей на Алеко Константинов градът може да бъде включен и в 8-те културно-исторически дестинации.

Важно е такъв град като Свищов с история и забележителности да бъде притегателен център за всички туристи, посочи още министърът. И допълни, че за да се постигне тази цел, трябват съвместни усилия между правителството, министерството и местната власт. Ангелкова посочи още, че ведомството е разработило няколко дестинации, за да насърчава вътрешния туризъм. Община Свищов е включена в дестинация „Мизия“, част от проекта за винено-кулинарни дестинации, който се разработва съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите.

В първите два месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Велико Търново, са нараснали с 22%. Общият брой на реализираните нощувки се е увеличил с 16 на сто, а приходите от тях достигат повече от 1,3 млн. лв., като отчитат ръст от 20,3%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване