04/24/18 06:52
(transmedia.bg)

Гражданско сдружение поиска отстраняването от служба на Иван Гешев и Пламен Георгиев

Гражданското сдружение БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС за отстраняване на ръководителя на специализираната прокуратура Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев от позициите им. Поводът е „бруталните действия на СП и КПКОНПИ при ареста на кмета на район „Младост“ в София“.

Лидерът на сдружението Георги Георгиев обяви, че БОЕЦ е внесло сигнали до ИВСС, Министерството на правосъдието и народното събрание с искане за образуване на проверка по повод бруталните  действия на СП и КПКОНПИ при показният арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам. кмета Биляна Петрова.

„БОЕЦ изискваме от институциите, шефа на СП Иван Гешев и председателя на КПКОНПИ, Пламен Георгиев да бъдат отстранени от постовете им, както и да бъде наложен  запор върху имуществото и банковите им сметки до приключване на всички дела по повод този срамен арест! След осъдителната присъда в Страсбург (единствената сигурна) горепосочените да платят присъденото обезщетение, доброволно или чрез публична продан на имуществото им до удовлетворяване на иска.“

Това се казва в съобщение на БОЕЦ, качено на сайта на организацията.

БОЕЦ напомня за сигнали срещу Цветан Цветанов по повод осъдителните присъди срещу България в Страсбург заради изказванията му и действията на МВР и прокуратурата при показните акции по време на кабинета „Буда 1“

„Днес наблюдаваме същото, този път действащите лица са други, но методите са същите. Когато казваме, че управляващите превръщат държавата ни в кочина, именно подобни действия на прокуратурата и КПКОНПИ са олицетворение и доказателство за думите ни. Брутално потъпкване на конституционните и човешките права и всякакви морални и правни норми. Живеем в диктатура на мафията, в която мутродържавата чрез мутренските си бригади налага страх и репресии за да имитират борба с корупцията, а всъщност реални действия в тази посока няма!“, добавят от сдружението.

БОЕЦ припомня, че първият сигнал в новата КПКОМПИ е внесен от организацията още в първият работен ден и е срещу депутата Делян Пеевски, за придобитите от него активи, дружества и медии за десетки милиони без да е ясен произхода на средствата му.

„По този сигнал до момента НЯМА НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ!“, твърдят от БОЕЦ и задава въпроса дали прокуратурата и КПКОНПИ ще арестуват и държат 6 часа Пеевски на публично място в центъра на столицата с белезници на ръцете и без адвокат.

„В държавата на мафията, в държавата на Борисов, Пеевски и Цацаров съдебната система и институциите са превзети от зависими, ниско кфалифицирани и корумпирани калинки , чиято задача е да обслужват интересите на своите господари, а не да служат на обществото и Правото. За да излезем от това блато трябва всеки да носи персонална отговорност за действията си с които е причинил щети на държавата.“, допълват от сдружението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване