04/24/18 13:09
(http://regiona.bg/)

След двуседмично издирване: Хванаха един от избягалите затворници

Георги Танчев – Манджата е задържан днес сутринта от пловдивската полиция. Хванат е в квартира на свой приятел наркоман в Пловдив. В продължение на две седмици той се укриваше от служителите на закона.

Георги Танчев избяга на 11 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО „Хеброс“. Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект – мандра „Филипополис“ в квартал „Прослав“. Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра, съобщава трафикнюз.бг.

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. Освен това той е наркозависим.

След бягството Министерството на правосъдието е отнело лиценза на мандрата и фирмата вече няма да може да наема лишени от свобода на работа. Тжова се случва въпреки, че на практика няма нарушения. В мандрата са работили 9 затворници, а по наредба при договор за 9 човека, не се изисква охрана.

Прокуратурата започна проверка по случая. Образувано и и дисциплинарно производство на ТПО „Хеброс“.

Материалът След двуседмично издирване: Хванаха един от избягалите затворници е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване