04/24/18 13:25
(transmedia.bg)

Цацаров: Сега е времето за действие. Само грантово зависими са срещу борбата с корупцията

Сега е времето да се действа, а грантово зависими хора не харесват това. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира борбата с корупция в България в интервю за жълто-кафявият сайт „Блиц“.

Според Цацаров само „грантово зависми“ хора критикуват действията на прокуратурата и новосформираният антикорупционен орган. Главният прокурор се възмущава от критиките на срещу борбата и открито предупреждава, че може „тези грантове да секнат“.

Не става ясно обаче защо сега, започвайте шестата си година начело на прокуратурата в България, Цацаров е решил, че е време да се действа.

„Проблемът или това, което ме учудва е нещо друго – как хора, които на думи стоят на изключително силни антикорупционни позиции и претендират, че се занимават с политика, независимо от размера на електоралната подкрепа, която имат, от една страна критикуват случаите, в които според тях има бездействие на органите на досъдебното производство, прокуратурата и МВР, а в случаите, в които прокуратурата подема истинска борба срещу корупцията, са недоволни отново! На практика ми се струва, че тяхното недоволство е насочено срещу работата на прокуратурата, защото явно за тези хора изгодно е бездействието, както на МВР, така на Комисията за противодействие на корупцията, така и на Прокуратурата. Нашето действие не се вписва в техните планове!“ , така главният прокурор отговаря на въпрос за породилата много критика акцията на специализираната прокуратура и Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу кмета на „Младост“.

„Хубаво е човек да има съзнанието да върши своята работа независимо от това какво мисли за него този или онзи, които се храни с грантове. По-важното е нещо друго – колегите ми прокурори и колегите ми от Антикорупционната комисия да имат ясното съзнание, че работят в името на закона и че имат пълната подкрепа на ръководството на прокуратурата.“, добавя главният прокурор.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване