04/25/18 10:35
(http://www.klassa.bg/)

Граждани на протест: "Да "стоплим" правителството!"

 

Днес, 25 април (от 10.00 часа) гражданите на София организират пред Министерски съвет протест срещу брутално високите сметки за отопление през месец март. Протестът е под наслов: „Да "стоплим" правителството!“.
Средното увеличение за битовите потребители за март 2018 г. (спрямо март 2017 г.) е с близо 60 %. Това се дължи основно на две причини: Увеличението на цената на топлинната енергия с над 24% (одобрена от КЕВР), въпреки гражданските протести от април 2017 г., и разпоредбите на Наредбата за топлоснабдяване...

 

На среща преди протеста днес, един от организаторите Велизар Енчев заяви, че има голяма медийна мъгла, която пречи на отразяването. „Без електронни медии, няма смисъл да правим нищо. Единствената медия, която ни отразява е Евроком“, коментира лидерът на партия „Българска пролет“.

 

Г-н Енчев уточни, че неговата партия, заедно с български граждани организират протести пред Министерски съвет всяка седмица от 10 часа, тъй като тогава има най - много медии, отразяващи парламентарните срещи.

 

Проф. Димитър Иванов коментира, че е изумен от облъчването, което политиците правят в медиите и манипулират общественото мнение: „Вчера г-н Иван Костов каза, че България се намира в перфектна фискална кондиция, далеч по-добра от европейските икономики, а днес Емил Кръстев зачви, че трябва да се смятаме за по-добри, тъй като сме по-добри от Бангладеш, африканците и т.н. Това беше цинизъм, обиждащ икономическата професия“.

 

Проф Иванов заяви, че икономиката почива на математиката и статистиката и когато са налице обективни цифри, те не трябва и не може да се манипулират.

 

„Как може един икономист да каже, че българите живеят добре, защото техните роднини ги финансират отвън. Това част ли е от държавната политика?“, попита още професорът.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване