04/25/18 09:06
(http://regiona.bg/)

Деветима от задържаните служители на ДАИ – Благоевград остават зад решетките, освободиха Бойко Ханджийски

Оставиха в ареста деветима от задържаните вчера служители на „Автомобилна администрация“ в Благоевград.

Съпруг на спецпрокурорка и брат на гл. секретар на Министерството на транспорта са сред арестуваните даяджии, съобщиха криминалисти, участвали в акцията вчера. Братът е и зам.- шеф на ДАИ-Благоевград, пише 24часа.

Над 10 даяджии бяха изведени от транспортната институция с белезници при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител.

До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на спецорганите по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала подкупи от транспортни фирми, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления, предаде БНР.

По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.

По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.

Материалът Деветима от задържаните служители на ДАИ – Благоевград остават зад решетките, освободиха Бойко Ханджийски е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване