04/25/18 22:36
(http://budnavarna.bg/)

Започна изграждането на зоната за отдих край Юнашкия салон

Започна работата по изграждането на зоната за отдих край Юнашки салон.

Районът, който предстои да бъде превърнат в площадно пространство с малка водна атракция, е оградена с метални пана, а вътре има техника, която работи по зоната.

Разчистването на терена от бараки и подготовката му за строителни дейности започна през февруари тази година. По план мястото трябва да се превърне в приятен кът за отдих с пейки и приятна среда. Идеята е да бъде като продължение на парка, който обгражда театъра. Средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет.

Процедурата за облагородяване на пространството около Юнашкия салон стартира през октомври миналата година. Началото бе дадено със съгласуване на идейния проект с Експертния съвет по устройство на територията.

Ремонтираната сграда на Юнашкия салон бе официално открита в края на 2015-та година. Това е най-старото спортно съоръжение в града. Строителството му започва през март 1909 година. Проектът е на архитект Манол Йорданов. В градежа са инвестирани 40 хил. златни лева, дарени от общината и 5 хил. златни лева, дарени от граждани. Първите жители на морската столица, които даряват средства са от варненското ловно дружество, а след тях се включва и варненското колоездачно дружество.

В началото на 2016 пък приключи облагородяването на района около Козирката, в близост до Юнашкия салон. От мястото бяха премахнати 11-те павилиона, които скриваха гледката към градинката. Мястото стана притегателна за отдих на възрастни и игра на деца.

източник: Морето.нет

Материалът Започна изграждането на зоната за отдих край Юнашкия салон е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване