04/25/18 10:18
(http://regiona.bg/)

Министър Слънчев бряг стигна дъното!

Вицето Валери Симеонов стигна дъното на политическата си кариера с предложението си за нов законопроект за връщането на тютюнопушенето в заведенията, което е в категоричен разрез с мнението на обществото. Очакванията на Симеонов са да има сериозна парламентарна подкрепа при гласуването на закона. Според него това решение „би въвело хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега.

Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, а и за непушачи като мен“, коментира той. От своя страна управляващите от ГЕРБ, които са коалиционни партньори с НФСБ, категорично заявиха, че няма да подкрепят инициативата на Валери Симеонов.

Преди обсъждането на законопроекта Симеонов тиражира на всякъде по медиите какви ще са ползите от това да се пуши отново в заведенията. Такова едно предложение ще върне България години назад. В Европа пушачите са едва 5% и в нито една държава не се толерира пушенето, нито в заведения, нито където и да било на друго място. По последни данни и в България едва 35% от населението пуши.

Свидетели сме на отчаян популистки ход от страна на Симеонов, който се чуди по всякакъв начин как да се хареса на гласоподавателите използвайки заигравката с бизнеса, видите ли колко ще спечели ресторантьорският  бранш от това, че в заведенията се пуши. Като забравя нещо много важно, пушенето вреди и на самите пушачи и на околните от него се умира и не е нормално в ХХI век политик да толерира такова нещо.

Имайки предвид политическата обстановка Симеонов е несигурен, че при следващи парламентарни избори неговата партия ще влезе в Народното събрание, а да не говорим, че ще може пак да влезе в правителство и да управлява . Нормално е да мисли разни начини да се хареса, използвайки дори странни методи.

Акциите му започнаха още от миналата година на топ курорт Слънчев бряг. Тогава авторитетното издание „Дойче веле“ коментира: Акциите на Валери Симеонов са в мутренски стил – мъж с охрана срещу мъже с охрана. След тези акции обаче не следва автоматично „превъзпитание“, а безкрайна поредица от нощи без акции. Ето защо подходът му е сгрешен.“

Въпросът не е в това дали е мутренски подходът , не е и в избора между реда и безредието, между тишината и шума. Такава противопоставяния имат за цел да манипулират обществото, а всъщност са доста несериозни.

Още тогава хората не се вързаха, защото въпросът бе в това работи или не работи държавата в законност или беззаконност сме. Имаше ли сериозна идея за развитие на летния туризъм или решението бе за един сезон.

От случките по българското Черноморие Симеонов събра доста негативизъм, започнаха да го наричат шеговито министър Слънчев бряг, сега с новия закон ще бъде министър цигара, явно. И проблемите по родните курорти и това да се пуши или не в заведенията са значими неща за обществото, но използвани като евтин пиар от отчаяния националист.

Популизмът на българските политици е опасна заигравка, на практика ги води до дъното, Симеонов го доказва.

 

Материалът Министър Слънчев бряг стигна дъното! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване