04/25/18 10:41
(http://budnavarna.bg/)

Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода

снимка: Будна Варна

Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода, информира читателката Мария Христова.

Пети ден се чудим как да си изкъпем децата и да ги пратим на училище. Как да сготвим, да ги нахраним и измием. А все пак трябва да са с чисти униформи и дрехи. Преди около две години свързаха някакъв нов водопровод в с. Каменар и проблемите започнаха. До тогава проблеми с питейната вода в района не е имало. От две години повдигаме въпроса, но реакция никаква“, посочва Мария Христова.

„До кога от ВиК дружеството ще захранват едни имоти и пренасочват дебит за сметка на други? Сега какво се случва? Някой нов водопрод ли захраниха и съвсем ни спряха водата? От две години често се случва в някои дни водата да спре сутринта, но идва вечерта. Сега пети ден не е идвала въобще! Това колко още ще продължи?“, пита тя.

Има семейства с деца, които целогодишно живеят тук. В района са засегнати над 60 имота по продължението на ул. „Подвис“ нагоре чак до първите къщи на с. Каменар по стария път (над детска гарадина Монтесори). Или е практика вече за да вземем парите на новите абонати (или усвоим такива за изграждане на нов водопровод) да спираме кранчето на дългогодишните такива? Кооперацията ни няма задължения към ВиК. Редовно си плащаме сметките. Нека от В и К да помислят да направят индивидуални партиди на живущите в района след като си включват нови водопроводи и променят текуща ситуация“, пише още Мария Христова.

Тя моли от ВиК дружеството да вземат мерки по този въпрос, защото това положение, по думите и, е нетърпимо.

източник: Морето.нет

Материалът Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване