04/25/18 17:14
(http://offnews.bg)

Утре СОС ще избере за и.д. кмет на Младост посочения от Иванчева Владимир Клисуров

С извънреден доклад, подписан от целия председателски съвет, утре Столичният общински съвет ще избере за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост" Владимир Клисуров - тоест заместник-кмета, посочен в заявлението на Десислава Иванчева.

Това обяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков след председателски съвет.

Днес в Столична община се получи декларация от двамата в момента изпълняващи длъжността заместник-кметове на „Младост“, в която те предлагат единият от тях да заеме тази длъжност. Обсъдихме на председателски съвет създадения административен вакум в район „Младост“ и като цяло ситуацията и преценихме, че г-жа Иванчева е действащият кмет на района, който е пуснал заявление до кмета на Столична община, че излиза в отпуск. Тя е забравила, че трябва да пусне и заповед за временно изпълняващ длъжността, докато е в отпуска, въпреки това в заявлението тя е посочила своята воля тази длъжност да се изпълнява от г-н Клисуров. При тази ситуация се налага спешно Общинският съвет да влезе в своята функция и да запълни този пропуск на г-жа Иванчева – липсата на заповед, и със свое нарочно решение да посочи временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“, каза Герджиков.

Извънредният председателски съвет на СОС бе свикан от председателя му Елен Герджиков, след като зам.-кметовете на Младост  поискаха Столичният общински съвет да гласува за и.д. кмет на района на мястото на обвиняемата за подкуп и задържана кметица Десислава Иванчева Румен Русев, а не Владимир Клисуров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване