04/26/18 10:16
(transmedia.bg)

Антон Славчев ще е заместникът на Пламен Георгиев в антикорупционния орган

 

 

С гласуване Народното събрание одобри зам.-председател и трима членове на антикорупционния орган. Антон Славчев ще бъде заместник-председател на Комисията за противодействия на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева ще бъдат членове на антикорупционния орган, предаде БГНЕС.

На 8 март след многочасови дебати и подхвърляне на реплики депутатите избраха предложения от ГЕРБ Пламен Георгиев за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

 

Веднага след избора си пред медиите Пламен Георгиев заяви, че е разочарован от принизяването на дебата и политиканстването на негов гръб. Той обяви, че няма да се допитва до партиите с предварителни консултации за това кои хора ще назначи за заместници и членове на комисията.

Ето кои са новоизбраните попълнения в антикорупционен орган:

Антон Славчев притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Завършил е Висшето военно училище „Тодор Каблешков“, специалност „Технология и организация на железопътния транспорт“ и има придобита квалификационна степен „Бакалавър“. Славчев работи в структурите на МВР и ДАНС, където има общо 22 години стаж.

Като експертен и ръководен служител в Държавната агенция „Национална сигурност“ Антон Славчев многократно доказва своя професионализъм, проявявайки висока компетентност и решителност, е атестацията за работата му от прокуратурата.

Антоанета Цонкова е завършила право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Цонкова започва професионалната си кариера през 1998 г. като стажант-съдия в Софийски градски съд. От месец юни 1999 г. до месец юли 2006 г. е адвокат към Софийска адвокатска колегия, като се занимава основно с гражданско и търговско право. Продължава професионалното си развитие в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/, където започва работа като инспектор-юрист в Териториална дирекция „София-град“.

Пламен Йоцов е завършил висше образование във Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана (ВВМАПВО) „Панайот Волов“ – Шумен, и притежава магистърска стенен по специалността „Изчислителна техника“ с квалификация „инженер по изчислителна техника“. Йоцов изгражда професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 20 години стаж. През 1994 г. започва работа като разузнавач в Националната служба „Сигурност“ – МВР, а по-късно работи последователно като инспектор в същата служба, старши и главен инспектор в Дирекция Национална служба за борба с организираната престъпност – МВР. Продължава кариерното си развитие като разузнавач към отдел „Наркотици“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, впоследствие към Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност“ към Главна дирекция „Криминална полиция“, където е назначен на длъжност началник отдел, а след това и на други ръководни позиции. От месец октомври 2013 г. до месец май 2014 г. е началник отдел в Държавната агенция „Национална сигурност“, където работи по направление борба с организираната престъпност. наркотиците, организиран от американската агенция за борба с наркотрафика DEA.

Силвия Къдрева притежава магистърска степен по специалността „Библиотечно-информационни науки“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Философски факултет. След дипломирането професионалната й кариера започва в Министерството на околната среда и водите, където е участвала в изграждането на Информационния център при Министерство на околната среда и водите и е била ръководител на центъра. През 1999 г. Къдрева започва работа в Сметната палата. От 2006 г., след приемането на измененията и допълненията в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, е привлечена като експерт в новосъздадения Публичен регистър за деклариране на имуществото и доходите на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности към председателя на Сметната палата. От 2014г. е Директор на Публичния регистър, а след приемането на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Регистърът преминава в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, като тя продължава да ръководи дейността му.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване