04/26/18 12:58
(http://www.clubz.bg/)

Разрив: адвокатът на Иванчева натопи Петко Дюлгеров

"Този човек е с болно око, искал е да си спаси зренито. Взел е там едни 7000 лв." - така очаквано днес адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски пряко прехвърли вината към сочения от прокуратурат за посредника и бивш кмет Петко Дюлгеров (макар че обърка сумата веротно неволно с една "нула".

"Но когато едно обвинение се гради само на един обвиняем, който има интереси в тази насока - не може да се приеме, че е законно".

Марковски каза, че Дюлгеров (който днес работи като "консултант") доказано е имал срещи с предпиремача Александър Ваклин, но това, че са му искали пари кметицата или двете със заместничката й, не се доказва от нищо. Ваклин също не е казал едно към едно, че двете са му поискали. "Няма да коментираме обясненията на обвиняемия - каква е тяхната стойност, когато е съподсъдим и има интереси", допълни Марковски.

По-рано днес прокуратурата разкри някои от "козовете", които има, по време на гледането на мярката на тримата в Апелативния специализиран наказателен съд. А именно - освен показания и веществени доказателствени средства, изготвени включитлно и на базата на СРС. 

От тях става ясно, че тримата обвиняеми са обсъждали "Поставили сме го наколене." А Иванчева заявява: "Няма да пусна преписката, докато не плати."

Документирани са срещи между 3 обвиняеми, на които са обсъждани начинът, по който следва да се въздейства върху Ваклин, за да бъде мотивиран да представи неследващата се облага, която да доприесе за решаване на неговия „проблем“.

Те обвиняват кметицата още на базата на това, че преписката наистина е намерена върху бюрото й. А след разрешаването на проблема с парите има документирано нейно обаждане до секретарката Маргарита Стоянова да извади точно тази преписка и да започне работа по нея.

Кметицата имала навик редовно да влиза в кабинетите на експерти и да изземва лично преписки, по които тя няма работа, твърдят още обвинителите.

Марковски пък контрира, че нейното флуоресциращо вещество е само по дясната част на дланта, получено, когато тя пише възражение (другите следи са по носа и по сенника на колата, б.р.).

"Ако приемете, ще трябва да приемете, че трябва да се броят пари с длан, без пръсти. Все пак един адвокат има познания как се броят пари", разсмя залата адвокат Марковски.

Той маркира и, че качулатата полицайка запушва устата на Иванчева да не вика - нещо, документирано от медиите. Според Марковски същата полицайка преди това е броила парите и може да е нанесла веществото по клиентката му.

Делото продължава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване