04/27/18 11:04
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Ексклузивно от ОбС Благоевград: Съветници искат премахване на „синя зона“ и закриване на дружеството „Паркинги и гаражи“

Общинският съветник Андон Тодоров предложи днес на сесия на ОбС да се закрие общинското дружество“ Паркинги и гаражи“ и да се премахне синята зона в Благоевград. По този повод „ Партия на зелените“ ще инициира референдум „ За или против синята зона в Благоевград“ и ще свика съмишленици, които ще подкрепят тази инициатива. Сред тях са Злата Ризова, Владимир Елезов, Кирил Ваклинов и други. Предстои другата седмица групата на БСП да каже дали ще подкрепи инициативата.

Предложението на Андон Тодоров за премахване на „синята зона“ е породено поради слабите финансови резултати на дружеството „Паркинги и гаражи“ за поредна години.
И тази година „Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД отчитат по-ниска печалба в сравнение с 2016 г., дължаща се главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби.
„ Синята зона не функционира по начина, по който трябва да функционира.Полицията си върши добре работата. Когато има контролиращ орган ред ще има.“,заяви Андон Тодоров и даде пример с град като Варна, където няма синя зона и има добра организация на паркиране.По думите му паркоместата трябва да се очертават редовно и неправилно паркираните автомобили да се взимат от КАТ.
Според Тодоров паякът няма право да функционира извън територията на синята зона. Проблеми има и извън синя зона и едно разширяване на тази зона ще натовари допълнително движението.

Предложението на Андон Тодоров предизвика бурни дебати.Пръв взе думата Владимир Елезов,който отдавна споделя същата идея,че „Паркинги и гаражи“ не работи добре и трябва да се направи нова организация на паркирането в Благоевград.
“ Синята зона пречи на целия град, тя е несправедлива“, изтъкна Елезов и обясни,че „Паркинги и гаражи е създадено преди 10 години с цел да се акумулират средства за нови паркоместа, а такива няма до сега.
Той се пошегува,че ако не се закрие дружеството може да се прекръсти “Три паркинга и един гараж“.
Управителят на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов обясни,че има три фактора,които намаляват печалбата в дружеството. Той за 10 години запратите са се повишили три пъти, а пък таксите са си същите, освен това в града има над 3 130 инвалиди,а пък местата в синята зона са 1 400.Единственият начин да се излезе на печалба е ако се вдигне цената на талончетата за синя зона.







Материалът /Видео/ Ексклузивно от ОбС Благоевград: Съветници искат премахване на „синя зона“ и закриване на дружеството „Паркинги и гаражи“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване