04/27/18 12:43
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Съветниците стопираха купуването на общинска земя на безценица, Злата Ризова: Не смешно, а скандално е продаването на имот за 3, 19 лв./ кв.м

Съветниците от БСП   днес  стопираха  продажба на общинска земя на безценица на бизнесмена Константин Обецанов. Местните парламентаристи  върнаха за преразглеждане  точка 29 от дневния ред, която бе свързана с предложение  относно постъпило заявление от „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Константин Обецанов за закупуване на имот  в землището на благоевградското село Еленово.

Общинският съветник от БСП Антон  Асиски  обясни,че цената на имота е доста занижена, пазарната стойност на имота е 14 евро на кв.м. , а цената, за която се продава не отговоря на стойността на имота.

„ На практика ние ощетяваме община Благоевград.Освен това има несъответствие по натурален акт, сградите са 16, а всъщност те  са 19“,обясни Асиски

Съветничката Злата Ризова обясни,че е  съгласна собственикът на сградата да купи земята,но не на определената цена.

„Колеги, не е смешно, а скандално!Продаваме 39 декара по пазарна цена 129 601 лева, т.е 3 лева и 19 стотинки на кв.м.,това е  скандално!,заяви от трибуната Злата Ризова.

Съветникът Илко Стоянов  изтъкнаха,че собственикът на  „Благоустройствени строежи“ Константин  Обецанов е  изпълнител на обществена поръчка за милиони, а иска да купи общинска  земя на безценица.


Материалът /Видео/ Съветниците стопираха купуването на общинска земя на безценица, Злата Ризова: Не смешно, а скандално е продаването на имот за 3, 19 лв./ кв.м е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване