04/27/18 10:55
(http://budnavarna.bg/)

Два горски пожара край Варна само за ден

снимка: Будна Варна

Два горски пожара гасиха вчера огнеборците и служителите на ДГС „Суворово”.

И двата инцидента са възникнали в резултат от запалени от неизвестни извършители сухи треви, научи BudnaVarna.bg.

Пожарите се оказаха първото бойно кръщение на новия специализиран автомобил, който допълни противопожарното оборудване на ДГС „Суворово”. Техниката бе официално представена в сряда, когато се проведе и обучението на екипите, които ще дежурят с нея.

„В резултат от бързата и адекватна реакция на служителите ни, както и на огнеборците и двата пожара са низови и няма нанесени щети на горския ресурс”, обясни директорът на ДГС „Суворово” инж. Радостин Желязков.

По думите му първият инцидент възникнал около 14:20 ч. край с. Баново, община Суворово. Пламъците обхванали общо 17 дка държавни гори с акациеви насаждения. Борбата с огъня отнела повече от 4 часа. В нея участвали шестима огнеборци с две пожарни и 14 горски стражари.

По-късно вечерта бил подаден сигнал за втори инцидент – огънят се разразил в землището на с. Калоян, община Вълчи дол към 21:40 ч. До 2 ч. през нощта осем служители на горското стопанство се борели с пламъците, които обхванали 50 дка насаждения. Огънят е овладян, преди да нанесе поражения на дървесната растителност, отчитат от ДГС „Суворово” и призовават гражданите да спазват правилата за безопасност, а при инцидент веднага да сигнализират на телефон 112.

Материалът Два горски пожара край Варна само за ден е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване