04/27/18 07:19
(http://regiona.bg/)

Организират референдум за разкопките в землището на Покровник, ще се премести ли трасето на АМ „Струма“?

На сесия на ОбС днес съветникът Сашо Милчев взе думата и от името на няколко съветници  и граждани отправи предложение за референдум, свързан с откритите археологически разкопки в землището на Покровник да бъдат запазени като паметник на културата. „ Трябва да запазим историческото и културно наследство“, подчерта съветникът.

Сесията започна с фалстарт,тъй като таблетите на много съветници не работиха и се наложи те да гласуват ръчно. Първо се прекратиха правомощията на комисията по номинация за избор на обществен посредник. Гергана Янчева обясни,че документите на единствения кандидат са били „точни и изчерпателни“. Припомняме, че на предходното заседание на местния парламент в края на март, доцент Валентин Василев бе избран за омбудсман на територията на община Благоевград.

Общинските съвеници дадоха своя вот за упълномощаване на кмета на общината – д-р Атанас Камбитов, да гласува позицията на общината по предвидения дневен ред в предстоящото извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 10 май 2018 година.

Владимир Елезов предложи в точка разни да се включи предложението на следващото общо събрание на Асоциацията кметът да свика извънредно заседание, в което да се включат кметовете на Сандански и Кресна.

Местните парламентаристи приеха единодушно предложение за кандидатстване на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ с проектно предложение по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег- ИПП България- бивша Югославска Република Македония

 

 

Материалът Организират референдум за разкопките в землището на Покровник, ще се премести ли трасето на АМ „Струма“? е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване