04/28/18 09:59
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Безработна майка на две деца от Благоевград: За по-малко от 500 лв.заплата няма да работя

Яна Иванова е млада майка на две деца и от четири години е безработна. Младата жена усилено си търси работа, но е категорична,че за 500 лв. няма да работи. Според нея,средната работна заплата трябва да е 800 лв.,за да могат да се покриват елементарните нужди.До сега семейството се издържа от съпруга и, но често парите не стигат.
Яна Иванова посети завчера трудовата борса в „Военния клуб“ в Благоевград, където работодатели предлагаха различни свободни позиции за безработни. Ето с какви нагласи влезе на договарянето младата жена:
„Завършила съм Гимназията по облекло и търся работа свързана с текстилната промишленост . В къщи сама си шия дрехите, изработвам си ги ръчно, рисувам и дънки. Ако ми предложат работа за шивачка не бих приела, може би дейност,свързана със самата подготовка за шиенето като технолог например. Очаквам, ако намеря работа тук заплатата да е поне над 500 лева, тъй като за по-малко не бих се съгласила. В момента съм без доходи и е много трудно. Мъжът ми ме издържа мен и децата, но категорично отказвам да работя за по-малко от 500 лева, защото това е подигравка и не си струва“.

Материалът /Видео/ Безработна майка на две деца от Благоевград: За по-малко от 500 лв.заплата няма да работя е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване