04/28/18 11:40
(transmedia.bg)

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева остава в ареста

 

Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева остава в ареста, реши Апелативният специализиран съд. В ареста остават и Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, предаде БГНЕС.

Апелативните магистрати заседаваха по жалби на тримата, след като преди около седмица специализираният съд ги остави в ареста с най-тежката мярка ‘’задържане под стража”. Преди заседанието Иванчева и Петрова отново размахаха бележки на влизане в съдебната зала. Обвиняемите вече са с прецизирано обвинение, представени още томове доказателства по делото.

В залата беше цитирана по памет реплика от СРС-а, в които се говорело за Ваклин – „поставили сме го на колене”. „Контекстът е ясен, преписката е задържана над година, така че е ясно неговите търговски отношения и търговската му практика е поставена на колене едва ли не и това е ясно, той е в невъзможност да извършва търговската дейност, за която е инвестирал”, обясни пред журналисти прокурор Илиян Рангелов.

На 20 април Иванчева каза пред медиите преди началото на заседанието на съда, че не са й светели ръцете. Тя беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова и двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала. По време на заседанието бяха в залата. Според Иванчева е имало заговор. „Парите не бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката“, крещеше Иванчева през стъклото. Тя показа и лист с написан на него текст. Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания, каза Иванчева и обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея, е някой си Румен Р. „Казват, че сигналът е подаден от „Ваклин груп“, обяви Иванчева, викайки през стъклото тогава.

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване