04/29/18 06:31
(transmedia.bg)

Ким Чен Ун иска чести срещи със САЩ за изграждане на доверие

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е обявил на пресконференция условията, при които страната му ще се откаже от ядреното си оръжие.

„Ако нашите срещи със САЩ станат по-чести и в бъдеще бъде изградено доверие и постигнато съглашение за неприкосновеност и за край на войната (Корейската война не е завършила официално), защо да имаме ядрено оръжие и да живеем в тежки условия?“, предава думите на севернокорейският лидер говорителят на южнокорейския президент, предава АФП.

На срещата между лидерите на двете Кореи Чен Ун е казал още, че ще покани американски експерти, които да видят затварянето на ядрения полигон. Това щяло да стане през май.

Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея ще се състои до три-четири седмици, предава Ройтерс. Това заявява Тръмп пред привърженици в щата Мичиган. „Ще бъде много важна среща за денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване