04/30/18 08:02
(transmedia.bg)

Британският вътрешен министър подаде оставка

 

Британският външен чинистр Амбър Ръд напуска поста заради скандал с депортирани погрешка имигранти. Ръд призна, че „неволно е подвела“ парламента за съществуването на нарочени имигранти за депортация, свързани със скандала „Уиндръш“, пише The Telegraph.

Приемайки оставката на Амбър Ръд, Тереза Мей обяви, че тя е отговорила добросъвестно на редица въпроси от комисията, занимаваща се със скандала „Уиндръш“, и добави, че „много съжалява“ за решението ѝ да напусне.

Преди седмица във Великобритания се разрази скандал относно потомците на имигранти, дошли от Карибските острови през 50-те и 60-те години на миналия век, които никога не са подавали молба за британско гражданство. От десетилетия техният статут е на нелегални имигранти.

Амбър Ръд потвърди, че има хора, които са били депортирани поради тази причина. Скандалът придоби името „Уиндръш“ заради името на кораба, с който са пристигнали първите заселници от Ямайка, Тринидад и Тобаго, и други острови, припомнят агенциите. Амбър Ръд призна, че подходът към тези хора е бил „неправилен и отвратителен“, за което се извини.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване